2021-12-28 184 views
朋友幸運地抽到平安夜演唱會飛,我就成為被邀請一齊睇嘅幸運兒🤭。但要喺大時大節當日預訂餐廳真係一個困難呀~西餐日本餐一早滿座,最後用openrice碌到呢間印度餐廳,難得仲接受網上訂位,即刻㩒左先😆。 餐廳喺金馬倫道樓上鋪,Royal blue嘅主題顏色令我以為自己去錯歐洲餐館,感覺好decent😳。 晚上7點左右,我地係第一檯客,侍應好熱情招待,而且餐廳一直播住聖誕歌,好有氣氛🥳。直到8點左右陸續滿座,入面有一半係印度人,其餘都有唔少香港本地人幫襯。 ❤ Christmas welcome drink($0)店員話呢個係聖誕節送嘅無酒精特飲, 細細杯紅色有氣飲品,加上新鮮薄荷葉,味道甜甜地,真係令人感到驚喜同愉悅呀☺️。 ❤ Dahi Golgappe($68)網上介紹呢個係印度好受歡迎嘅街頭小食,所以就嗌一個試試~ 外層係薄脆波波,波入面大概一半係薯仔,然後有少量洋蔥,其餘空間注滿酸辣醬同乳酪醬汁,一口咬落去首先係香脆酸辣嘅味覺衝擊,然後係薯仔嘅軟綿感覺,係好開胃嘅一款小食。不過食嘅時候要小心,因為好容易爆汁🤣。 ❤ Fried Prawns ($78)一上檯其實睇唔出係蝦,因為醬汁太

❤ Christmas welcome drink($0)

❤ Dahi Golgappe($68)

❤ Fried Prawns ($78)
一上檯其實睇唔出係蝦,因為醬汁太多😆,但聞到好香嘅蒜蓉味。蝦都幾大隻,外面煎過,肉質彈牙,伴隨蒜蓉粒粒真係有層次又好香口。

❤ Chicken Koma($128)
黃咖喱雞,咖喱只係少辣,容易入口,而且有比較重嘅椰香味,質感亦都較為creamy。雞肉都唔少,雞胸同雞腿部位加埋有4~5件。

❤ Butter Naan($38)
牛油味好重,但係又唔油膩,熱辣辣咁而且外層脆脆地,點咖喱汁食味道好夾。 所以最後嗌多左一份食🤭。

❤ Tequilla Sunrise($78)
幾Fresh同好大杯嘅cocktail,橙味同龍舌蘭酒味都好濃郁,有夏天熱情嘅感覺🍹。下次要試下埋佢嘅特色飲品Mango Lassi先。

Openrice訂座埋單仲有8折,真係好抵,值得再黎😚。
2021-12-24
$200 (Dinner)
  • Butter Naan
  • Dahi Golgappe