平安夜飯揀咗喺呢度食,都估到一定要食套餐都冇所謂嘅大時大節~套餐$788一位再加一咁waitress都介紹時話所有plates都會serve但係就sharing size 上頭盤味道全部都幾出色嘅,另外會有一份烤酸種麵包加homemade牛油同橄欖油鯷魚,兩樣嘢擺埋一齊做麵包Topping係好好食跟住就有lobster linguine,呢個都係好好味,個汁濃稠到適合都好掛汁龍蝦肉都好彈牙。不過因為係sharing size 會有少少覺得唔夠喉,兩個人食一碟平時main 嘅意粉🫣到最signature嘅主菜- 是日海鮮 加 小沙律本身最期待係呢一樣,Waitress都專登介紹蕃茄汁係特別調製,我都覺得好食嘅汁所以又專登另外叫一份麵包想沾汁,但係今次麵包烤得比較燶 每一啖都食到燶味感覺麻麻。 魚就平平凡凡 冇話特別鮮味不過偏鹹 主要都係食個汁😂 反而大蜆係不錯👌🏼 黑醋沙律就平常咁樣,不過兩個人得一小份囉 。最後甜品方面 睇之前嘅評論話呢度嘅Gelato係好好食,不過套餐就剩係得mandarin sorbet 同埋朱古力開心果ricotta cheese脆餅sorbet係好食嘅 食到尾會
套餐$788一位再加一

到最signature嘅主菜- 是日海鮮 加 小沙律

sorbet係好食嘅 食到尾會覺得好甜。另外脆餅有浸擺耐咗嘅油炸味🥹 有啲似新年角仔咁 不太喜歡
最後有另外送一份杏仁味嘅Puff Cookie但係個人唔鍾意杏仁甜品味,所以唔覺得好食😂

今次安排坐門口張小圓枱,其實如果係黎bar飲杯嘢張枱係好夠用,但係食飯食套餐兩個人用就太細啦…同埋每次送客啲風吹埋嚟門口位真係好涼

雖然侍應們都好好態度好照顧同專業推介食物同酒 但係餐牌上嘅菜色 味道方面我覺得一半好食一半麻麻哋 (好似食到後面慢慢變唔好食咁😂😂 可能係唔對胃口)同埋全部菜式份量係sharing size 會覺得有d少,本身見頭盤全部細細份都啱嘅,留肚食後面嘅嘢,但係後面兩份主菜都唔係特別大份+沙律又咁少😂😂
細食嘅人,應該先啱啱好。
2023-12-24
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
Celebration
Christmas