2011-12-30 43 views
平安夜的晚上, CAFE DECO雖然有MIN CHARGE, 但係有WINDOW SEAT又唔限時間, 已經值得去啦先要左一支名叫"VENEGAZZU CASA BLANCA"既BUBBLES, 雪得夠凍, 有少少果味, 氣泡十分幼細, 岩哂女仔飲 跟著當然要叫D生蠔食啦, 三款都係法國既, 最後既係FINE DE CLAIRE, , 味道清新肉質爽口,是三隻中味道最淡的左面的係CATAREC, 海水味濃, 大隻肉質較厚身 右面係BELON 000, 第一次食, 蠔味真係好濃, 食完之後陣蠔味仲可以留係口入面, 三款之中最好(當然亦最貴)再黎一個凱撒沙律加雞肉沙嗲, 沙律菜好FRESH, 蒜蓉包極香, 可惜雞肉沙嗲味道普通, 而且幾乾身主菜要叫左個安格斯牛肉漢堡, 雖然個漢堡就係得牛肉+芝士, 但係牛肉味道極濃, 而且十分JUICY, 簡簡單單已經好好食, 唔駛太多配菜和醬汁再要多個BBQ RIBS, 分開左兩件, TOTAL有六支骨, RIBS入哂味, 而且肉質好SOFT, 食哂都唔會覺得好膩最後當然係甜品環節啦先黎草莓奶凍雪糕配暖朱古力蛋糕, 雪糕用左MOVENPICK既, 味道

左面的係CATAREC, 海水味濃, 大隻肉質較厚身

最後當然係甜品環節啦

先黎草莓奶凍雪糕配暖朱古力蛋糕, 雪糕用左MOVENPICK既, 味道極之香濃, 加上暖心朱古力蛋糕, 一凍一熱咁非常好食
我既就係CREAM BRULEE加火焰RUM酒, 即場係面前燒焦個面再加上雜莓, CREAM BRULEE蛋味濃厚, 而且極度細滑, 焦糖再加埋雜莓RUM酒, 味道層次豐富, 確實為呢餐燭光晚餐畫上一個完滿既句號
Other Info. : 侍應對酒類和生蠔品種認識唔深, 希望呢方面可以改善下
2011-12-24
Celebration