2018-01-13 312 views
成日睇雜誌話太安樓好多嘢食,今次就諗住試吓去掃街啦。由於太肚餓嘅關係所以諗住入餐廳食啲嘢先。行過一間餐廳老闆娘服務好殷勤,係咁同我地打招呼叫我地入去食。而且見到餐牌價錢都好吸引。$50就有二人套餐仲包埋嘢飲,咁着數就入去試吓啦。套餐有好多餸揀,一個餸兩碗白飯包嘢飲。我哋叫咗個咕嚕排骨。上菜嘅時候埋相就真係一般,成間餐廳全部都係用即棄餐具連碟都係,都幾唔環保。食物質素亦都有袋改善,質素同大學頺canteen相若。啲排骨好厚粉,而且白飯都好林。但見到keep住都有人入嚟食嘢,可能係我哋咁啱叫中唔好食嘅餸啦。不過呢個價錢都唔要求得咁多🤷🏻‍♀️

2017-12-16
$25 (Dinner)