2017-03-05
情人節當日,如果唔想花費太多,就要搵一些不提供情人節套餐的餐廳~ 這間餐廳的好處是位置上人流不多,環境比較寧靜,而且餐廳裝修挺漂亮,特別係有少量座位設置鞦韆,幾有特色~ 點菜時要去付款處俾錢,而食物會有工作人員稍有送到,咁樣唔洗加一又慳返d~我們點了一個晚市套餐及一個甜品:(1) 晚市套餐 - 香辣日式照燒汁帶子意粉 $88套餐包括有前菜蕃茄沙律、餐湯及飲品~ 蕃茄沙律的味道比想像中好食,沙律的醬汁和蕃茄挺配合~ 是日餐湯是粟米湯,味道一般~ 飲品我地免費轉左芒果綠茶,茶味挺濃,酸酸甜甜幾好飲~ 主菜意粉微辣,意粉及茄子都非常入味,幾好食,只可惜帶子只有3粒~(2) 焦糖朱古力脆香鬆餅 $78鬆餅份量比想像中大,而鬆餅整得幾香脆,配上雲尼拿雪糕一齊食更好味,香蕉加上焦糖朱古力漿依個配對亦冇得輸~總括來說,食物質素中上,環境令人舒服,價錢合理,值得推薦~
(1) 晚市套餐 - 香辣日式照燒汁帶子意粉 $88
套餐包括有前菜蕃茄沙律、餐湯及飲品~ 蕃茄沙律的味道比想像中好食,沙律的醬汁和蕃茄挺配合~ 是日餐湯是粟米湯,味道一般~ 飲品我地免費轉左芒果綠茶,茶味挺濃,酸酸甜甜幾好飲~ 主菜意粉微辣,意粉及茄子都非常入味,幾好食,只可惜帶子只有3粒~ (2) 焦糖朱古力脆香鬆餅 $78
鬆餅份量比想像中大,而鬆餅整得幾香脆,配上雲尼拿雪糕一齊食更好味,香蕉加上焦糖朱古力漿依個配對亦冇得輸~ 總括來說,食物質素中上,環境令人舒服,價錢合理,值得推薦~