2024-05-26
噚日(25-5-2024 Sat)晏晝,同老公送完回收物後又食個晏,上次想試嘅呢間已經開咗門,我哋就入去啦。我哋坐喺門口嘅枱,最初都驚呢個位會熱,但又唔係,因為一路都有風扇開住,所以都唔熱。我哋睇完menu後,就要咗:2. - 3. 叫嘢食加$8.00嘅凍檸茶同凍奶茶凍奶茶係我嘅,茶味唔係好夠但口感順滑。2分1. $52.00醬滷豬軟骨沙茶麵見到大大碗,配菜有雜菌, 三件豬軟骨大大件,本菇好juicy亦掛到汁,重有羊肚菌,豬軟骨口感正常,沙茶湯有啲辣但我接受到,不過豬軟骨食到最後時食到膻味。老公都覺得呢隻湯好味,不過凍咗就唔好味。4分2. $62.00臨家招牌麵本地新鮮崩沙腩麵呢個湯底係蕃茄湯底,老公冇為意,所以覺得有啲失望,崩沙腩口感都正常,味道濃郁。4分服務:老公落單時,店員有問佢係咪要崩沙腩,但冇問我哋要咩麵或米線,其實我係想要米線,不過依家至見到有台南扁麵,應該要試吓呢個。
我哋就入去啦。
我哋睇完menu後,
就要咗:
2. - 3. 叫嘢食加$8.00嘅凍檸茶同凍奶茶
凍奶茶係我嘅,茶味唔係好夠但口感順滑。
2分
1. $52.00醬滷豬軟骨沙茶麵
老公都覺得呢隻湯好味,不過凍咗就唔好味。
4分
2. $62.00臨家招牌麵本地新鮮崩沙腩麵