2018-08-08 105 views
我係魯肉飯愛好者, 早聞呢間野之盛名, 經常想食, 但見親條龍就唔開胃. 朋友早前搬屋到附近, 所以攞完籌可以上返佢度涼住冷氣等 (打電話check叫到幾號), 否則熱到溶排咁耐真係啋你都傻.當然必食呢個. 0係我心目中, 台北既金峰係無可撼動既最愛, 我覺得好唔好食既標準自然以佢為準, 戴個頭盔, 魯肉飯有好多種, 好唔好食好主觀. 魯肉飯, 汁太多, 偏稀身.肥膏偏少所以缺了魯肉飯的靈魂 --- 四溢的香氣, 不過怕肥既友人就覺得比例岩岩好. 肉絲切得粗, 冇左魯肉飯密集+易咬既口感. 明明係肉絲變左肉條. 不過D飯又煲得幾好喎, 唔淋唔硬仲幾Q彈.攪勻來食, 普普通通不過不失, 唔impressive, 真心失望左....  因為我搵左好耐香港都冇一間魯肉飯接近到金峰既水平, 而D打手又吹到呢間幾勁幾勁. (咁但當然完勝好多扮台式「肉燥飯」既港式「免治豬肉飯」廿條街啦)其他小食, 鹽酥雞炸得唔太乾, 成餐飯反而呢個仲驚喜過個signature魯肉飯. 野飲叫左胚牙奶茶, 唔會難飲, 冇咩特別咁囉.BTW, 張凳真係超級唔舒適呀!!!!!!!! 可能係令人唔好坐太耐既做生意手段.

魯肉飯, 汁太多, 偏稀身.
不過D飯又煲得幾好喎, 唔淋唔硬仲幾Q彈.

野飲叫左胚牙奶茶, 唔會難飲, 冇咩特別咁囉.

服務生正正常常態度, 但冇咩點理過我地, 因為真係太多人啦.

伏味唔係話阿元好差, 佢唔係hae既, 只是網絡打手過份的吹奏, 令人期望越大失望越大.
價錢合理但真心, 完全唔值等咁耐. (今次好彩可以在室內等咋)
食物質素平平無奇, 所以真係唔會再回頭了.

相信自己的味蕾, 不要相信網上食評.
2018-08-04
Waiting Time
62 Minutes (Dine In)