2021-10-27
同朋友收工係附近食飯,見幾多好評又食西餐所以簡左佢。餐廳有入面同出面座位,而家入秋坐出面都幾舒服。呢間餐廳都出名有好多唔同嘅手工啤酒,但我地唔太好啤酒所以只係叫左枝酒。另外有得食水煙,係屯門區應該比較少地方有。🌻黃金流沙單骨雞翼雙拼薯條 $108★★★☆☆本身單叫就係$88,雙拼就加+20。份量都多,有咸蛋黃味,但冇預期中咁濃郁,薯條開頭幾脆身,但放左一陣就開始淋。單骨雞翼完全係泰國CP單骨雞翼,不過係外面用咸蛋黃撈左,唔係唔好食,但$108就覺得有點貴。🌻鵝肝拌黑醋多士 X 牛柳 $248★★★☆☆鵝肝拌黑醋多士有兩件,鵝肝煎香左正常,加埋黑醋、脆多士,味道都唔錯,不過要趁熱食,凍左麻麻地。牛柳叫左5成熟,味道麻麻,冇咩牛味,唔係好軟腍,冇咩特別。另外呢個菜式仲會附有沙律菜同埋4舊薯寶,Overall黎講叫抵食,味道正常。🌻三文魚忌廉蟹肉意大利飯 $98★★☆☆☆三文魚捲成玫瑰花形狀,普通冇特別。蟹肉得少少份量唔多,個忌廉味道係OKk加埋D蟹籽,但個意大利飯煮得太淋、軟爛,煮到冇哂口感,一PAT咁,唔推薦。🌻千島海鮮長薄餅 $132★★★☆☆長方形薄餅分左六件,薄餅底係薄脆OK,但千
黃金流沙單骨雞翼雙拼薯條
鵝肝拌黑醋多士 X 牛柳
三文魚忌廉蟹肉意大利飯
★★☆☆☆
千島海鮮長薄餅
★★★☆☆
長方形薄餅分左六件,薄餅底係薄脆OK,但千島醬唔夠多同濃,味道唔夠。雖然話係海鮮PIZZA,但只有細細隻蝦仁同埋蜆肉,餡料唔夠豐富。
🌟總括:非常普通嘅西餐廳,野食一般般,冇特別好食,有D失望!應該唔會再幫襯,同樣價錢都可以試下其他同區CAFÉ小店。