Hiring
$15,000-$18,000
Monthly (Negotiable)
$15,000-$18,000
Monthly (Negotiable)
2019-08-19 347 views
記憶中,已經好多年無食過迴轉壽司,而家就算去壽司店都會選擇坐側邊嘅座位,唔會選擇坐響迴轉吧檯。因為總覺得單點嘅壽司係即刻做,比較新鮮。前兩日睇返二十幾年前嘅舊電影,見倒男女主角食迴轉壽司🍣 其實望住啲壽司轉呀轉,都算係童年回憶,小時候直至初中,香港都非常流行食迴轉壽司。間中媽咪都會帶我同埋同學仔去食lunch突然好想去回味下爭鮮嘅外帶壽司出名抵食,蕃薯妹有時經過地鐵站都會買,至於佢地嘅迴轉壽司店,反而係完全無試過,原因可能係因為,一直覺得如果以佢地外帶壽司店嘅質素但係要坐入去餐廳食,不值得。不過$8一碟嘅價錢又真係好吸引,我決定去試一試記憶中以前攞完壽司之後,個膠蓋唔知放去邊好,有時食客會順手Cup上去第二碟壽司個蓋上面🤦🏻‍♀️呢度有樣嘢好好,就係有個專門回收蓋嘅架分佈響輸送帶比較整齊有規律~入座時店員會俾張紙仔你,清楚寫住交檯時間,每位食客只有40分鐘時間~ 雖然時間短咗少少,不過咁樣又確保排隊嘅食客唔使等太耐,都可以接受。三文魚腩壽司 $8比起普通三文魚壽司肥美~烤三文魚壽司 $8薄切三文魚腩,燒完好正~ 劍魚腩壽司 $8入口即溶炙燒帶子塔 $16 反而呢個無乜驚喜,飯亦握得唔實,

突然好想去回味下

呢度有樣嘢好好,就係有個專門回收蓋嘅架分佈響輸送帶
比較整齊有規律~

三文魚腩壽司 $8
比起普通三文魚壽司肥美~

烤三文魚腩壽司

烤三文魚壽司 $8

薄切三文魚腩,燒完好正~

劍魚腩

劍魚腩壽司 $8

入口即溶

炙燒帶子塔

炙燒帶子塔 $16
反而呢個無乜驚喜,飯亦握得唔實,一夾就散。

不過要一提嘅係,食客太多,發現壽司師傅都忙得要命,不停默默整壽司,雖然壽司出品好快捷,但係Cup住壽司個蓋就有少少污糟,要注意一下。

餐廳仲可以叫外賣~ 價錢同堂食一樣~

總括而言,我覺得爭鮮迴轉壽司店比起爭鮮外帶壽司店嘅質素好好多
間中食下都唔錯~
2019-08-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)
烤三文魚腩壽司
劍魚腩