2019-07-24 38 views
話說好耐冇去過馬鞍山呢一邊食嘢, 大家都知道馬鞍山係美食沙漠。今次介紹個啱啱搬入馬鞍山嘅朋友一齊出嚟食少少嘢。晚市時段非常人頭湧湧, 但係都叫做唔使等位有得入啦。今次朋友叫左個燒春雞意粉伴洋蔥汁, 我就叫咗厚切豬扒配意粉。set dinner有包有湯, 我就要咗忌廉湯都ok啦, 朋友要咗羅宋湯都有啲雜菜咁。嚟主菜嘅時候燒春雞真係有驚喜, 冇諗過會有半隻。燒春雞嘅肉都幾滑溜, 另外就係厚切豬扒, 個豬扒夠厚身, 好彈牙而且份量很足夠。最後仲有兩杯特飲, 我唔記得咗影相一杯係柚子茶, 另一杯係珍珠朱古力。飲品就偏甜啦, 如果怕甜嘅朋友, 我建議走甜或者飲熱飲會好啲。