2023-12-14 284 views
今次來到筲箕灣哩間Simple EL開業無耐,本身係銅鑼灣海景餐廳EL Dining嘅副線Simple EL專做法式外賣,知道開始有堂食,所以預早book定枱及預訂聖誕二人套餐🎄同老公撑枱腳🔸️廚師推介沙律火雞肉係慢煮過所以幾腍個汁好香好滑完全唔腻🔸️精選餐湯法式龍蝦湯🦞味道非常濃郁,還有龍蝦肉以下2款餐廳Signature🔸️香脆炸雞中翼配辣他他炸雞翼配自家製醬更加惹味🔸️BBQ慢煮豬仔脾豬仔脾肉好嫩滑🤤外層醬汁好香濃主菜🔸️挪威煙三文魚鮮蝦龍蝦汁意大利飯中間係煙熏三文魚,個汁好夠味🔸️安格斯威靈頓牛柳6oz估唔到依度都可以食到威靈頓牛柳想食就要三天前預訂,只需額外另加$100牛柳肉質口感嫩口,外皮鬆脆,裡面好香濃松露,有pram ham😋我最喜歡呢個配搭配菜一啲都唔馬虎,粟子係醃製咗所以好入味,吃落係爽的🔸️特色聖誕甜品好有驚喜特色甜品碟,甜品是MANGO & MINT ICE POPSICLE冬天吃雪條另一番滋味😆感覺很爽總括來講店員都是原班人馬,所以感覺非常親切友善😊餐廳雖然細只設有數個座位,但現場仲有Busking🎤🎶氣氛非常之好🎸吸引很多途人欣賞👏👏如果想聽🎶記得逢星期日要來欣賞啊🥰

🔸️廚師推介沙律
火雞肉係慢煮過所以幾腍
個汁好香好滑完全唔腻

🔸️精選餐湯
法式龍蝦湯🦞味道非常濃郁,還有龍蝦肉

以下2款餐廳Signature
🔸️香脆炸雞中翼配辣他他
炸雞翼配自家製醬更加惹味

🔸️BBQ慢煮豬仔脾
豬仔脾肉好嫩滑🤤外層醬汁好香濃

主菜
🔸️挪威煙三文魚鮮蝦龍蝦汁意大利飯
中間係煙熏三文魚,個汁好夠味

🔸️安格斯威靈頓牛柳6oz
估唔到依度都可以食到威靈頓牛柳
想食就要三天前預訂,只需額外另加$100
配菜一啲都唔馬虎,粟子係醃製咗所以好入味,吃落係爽的

🔸️特色聖誕甜品
冬天吃雪條另一番滋味😆感覺很爽

總括來講店員都是原班人馬,所以感覺非常親切友善😊
如果想聽🎶記得逢星期日要來欣賞啊🥰

2023-12-10
$350 (Dinner)
  • 香脆炸雞中翼配辣他他
  • BBQ慢煮豬仔脾