2019-06-03
自己本身鍾意食蠔,今日帶埋媽媽一齊去食餐好既!聽朋友講Season Oyster and wine bar 幾抵食,所以一早book定位黎試餐廳嘅裝修都幾特別,牆身釘滿左唔同牌子既酒既木牌,裝修帶少少工業風跟住就睇下餐牌有咩食,選擇都幾多,而且價錢唔貴,咁就梗係要睇吓食蠔嘅餐牌先原來凡係餐廳叫一支紅白酒,就可以以優惠價換購特價生蠔一次,$50/ 精選生蠔一打或者$50/ 中size生蠔半打有選擇困難症嘅朋友可以選擇二人套餐$680由於媽咪鍾意飲比較甜嘅酒,所以店員都介紹咗一支俾我哋, 味道唔錯都幾易入口而我哋就選擇咗$50換購中size生蠔,雖然係中size,但係都幾大隻,係美國蠔,比較creamy同埋帶少少海水味,就算正價食都係$18/隻,非常抵食另外仲叫咗個海鮮拼盤$298,有一隻龍蝦,兩隻元貝,一件大啡菇,兩件虎蝦同埋翡翠螺四件,舖面芝士焗到好香,焗到有少少脆身,所有海鮮都好新鮮最後埋單每人都係$300,但食到咁多海鮮同埋生蠔, 仲有支酒添,真係10分超值
有選擇困難症嘅朋友可以選擇二人套餐$680