2018-04-22
難得過海黎到觀塘,梗係要食好啲先對得住自己喇!帶左家姐去食Season Plus,因為佢同我一樣最鐘意就係食生蠔同海鮮!先揀左幾款生蠔,有愛爾蘭石蠔,好肥美大隻呀,又鮮甜!之後就法國吉拉多生蠔,稍為瘦過愛爾蘭少少,而且海水味好似重啲,都係新鮮好味!美國中碼生蠔話就話中碼,但都幾大隻喎!反而4隻南非生蠔就比較參差,同埋味道普通!跟住黎左客加拿大海膽刺身,一向都鐘意加拿大嘅海膽,因為好甜好厚肉,果然一客裏面嗰兩件海膽刺身,真係好好食,好甜呀!然後又叫左個巴馬火腿盤,有三種火腿,包括帕爾馬火腿,伊比利火腿同莎樂美腸!三種火腿都咸香十足,肥瘦均勻,愈食愈上癮!咁少野食梗係唔夠喇,加多左個海鮮拼盤,再散叫左日本磯煮鮑魚同加拿大翡翠螺!呢盤海鮮真係誇張地大同抵食,足足一隻龍蝦,啖啖肉又新鮮!加上好多蜆同青口,隻隻有肉又肥!螺肉同蝦肉又係好結實,好爽口!相比下,鮑魚就比較un!最後叫多隻芝士黑松露焗大蘑菇,一上枱勁香嘅黑松露味,加埋拉絲芝士,而且大蘑菇燒完都仲好多汁,真係好味到極呀!本身我地未到七點去到,得幾枱客,到我地八點幾望一望時,幾乎全場就爆客,真係唔難理解,因為價錢平民,食物質素又掂,自然多
本身我地未到七點去到,得幾枱客,到我地八點幾望一望時,幾乎全場就爆客,真係唔難理解,因為價錢平民,食物質素又掂,自然多人黎食架喇!