2019-06-28
深水埗出名嘢食種類選擇多😎😎價錢又相對比較平😍😍😍直頭係人間美食天堂😍😍今日同男朋友去咗深水埗買嘢,就喺度食埋晏,行過見到呢間幾新淨,只係開咗冇幾耐,感覺有幾日式嘅餐廳,就入咗去試吓啦😎😎果然不出我所料,真係好平😂😂😂由於我哋都好肚餓嘅關係,所以我哋叫咗三個小食,一杯嘢飲同埋各人叫咗一個主食😎😎😎主食方面我就叫咗醬油燒豬軟骨湯烏冬,佢最特別嘅地方就係可以另選湯底😯😯而我就揀咗明太子忌廉作為湯底😍😍😍感覺好新鮮😋😋個忌廉湯底配埋烏冬食感覺好好😋😋湯底好重芝士味👍🏻👍🏻鍾意食芝士嘅朋友千祈唔好可以錯過👍🏻👍🏻醬油燒豬軟骨好入味,煮得好琳,唔會好硬👍🏻係值得一試嘅👍🏻👍🏻男朋友就叫左溫泉蛋鹽燒豚肉丼🙆🏻豚肉嘅份量真係多到有啲嚇親我😯😯每一塊都好明顯有細心咁燒過,所以就好香口😋配合埋溫泉蛋呢個飯👍🏻👍🏻可以話係perfect~😍👍🏻煎餃子就普普通通啦,唔算好突出,都剪得幾好睇嘅😏😏叫咗個牛油雜菌凡立貝🙆🏻唔好以為一定係姑多過凡立貝,呢一次凡立貝嘅數量最少有六粒!而且每粒凡立貝食落都冇雪藏味😋😋😋配合雜菌,用牛油炒,夠獲氣之餘又好嘢味😋😋😋最後呢個三味芝士玉子燒,賣相睇落普普通通,但食落真係不得
今日同男朋友去咗深水埗買嘢,就喺度食埋晏,行過見到呢間幾新淨,只係開咗冇幾耐, 感覺有幾日式嘅餐廳,就入咗去試吓啦😎😎
煎餃子就普普通通啦,唔算好突出,都剪得幾好睇嘅😏😏
最後呢個三味芝士玉子燒,賣相睇落普普通通,但食落真係不得了😍😍😍上面配有唔同嘅醬汁,一咬落去裏面係有芝士留心😍😍😍唔會係煮到熟曬嘅蛋,而係好滑嘅玉子♥️♥️♥️呢個真係十分之有驚喜!大家一定要試吓!
最後嘢飲方面叫咗一杯抹茶豆腐飲😋😋其實冇乜大特別,只不過我見坊間比較少用豆腐花做底嘅飲品,所以就叫試吓味道😂😂係唔錯嘅👍🏻我今次叫嘅係半糖,個人覺得味道啱啱好😋唔鍾意太甜嘅朋友記得叫佢減糖!
兩個人食咗咁多野,埋單都只不過係$250🤑🤑認真抵食!🤑🤑