2024-02-29 550 views
有無諗過平平地都可以食到好嘢呢?係油麻地有一間叫村爺爺嘅車仔麵,佢主打用平民價錢吃到高級食材,我今日就帶閨蜜來食下嘢傾下計。😚😚我哋叫咗花膠·《龍躉》螺片海鮮龍蝦湯泡飯、鮑魚花膠蟲草花雞煲翅、鵝腸皇拼黑毛豬、石榴梳打……就算叫到又花膠龍蝦又鮑魚雞煲翅咁,每款都係講緊幾十蚊,真係非常抵食😮😮 難怪門口長期排隊啦~~我個人首推鮑魚花膠蟲草花雞煲翅,雞湯味非常濃郁,雞肉好滑又彈牙,仲有排翅食,呢個價錢仲抵過澳門果啲啊🤣 🤣料又足又食得飽,仲洗鬼去澳門食咩……碟鵝腸皇拼黑毛豬都有驚喜咖,佢個鵝腸好脆好爽口,配埋佢哋嘅醬汁真係好野味,而個黑毛豬就切到好薄,好似蒜泥白肉果種薄度,點埋醬汁一齊食,個肉味好出眾。石榴梳打都唔錯咖,唔會好似出面啲果汁咁,只得死甜嘅口感,飲落個感覺好fresh😚唯獨個花膠·《龍躉》螺片海鮮龍蝦湯泡飯就唔算出色啦,湯底太多菜,個湯就好似變咗菜湯咁,浪費咗啲咁好嘅食材……😟😟下次都係主打食返鮑魚花膠蟲草花雞煲翅,呢個真係可以無限encore 😜 😜又平又抵食。