2022-12-29
住係九龍灣,其實都好少會去德福食,一來貴,二來淘大既選擇都幾多!今天同朋友食飯,他指定要食food court, 九龍灣就只有呢度有,所以就來呢度揾食。food court 價錢合理,平均五六十蚊。對比起德福既餐廳,算優惠,而且環境唔錯,都係平民飯堂之選。由於我好耐無食台灣野,朋友又係,我地將不約而同都揀食台灣野古今早二就係我地揀既餐廳叫左香酥大雞扒肉躁飯和紅燒牛肉麵再加9蚊配左小食同半價叫左杯台式飲品個雞扒肉躁飯既雞炸得好好味,脆卜卜,隔左陣凍左都係脆既,我比較大食,如果多d 飯就更加好因為個肉躁好下飯。紅燒牛肉麵,用既係寬條麵,配備四塊牛展,牛展煮得啱啱好,好入味又淋再配寬條麵係幾好,而且平時都比較少食呢種麵。小食,我地叫左個柯仔煎同花枝丸。花枝丸好味,炸得好好,亦有花枝味柯仔煎就無咩特別另外叫左兩杯飲品,一杯珍珠奶茶,另一杯桂花國寶茶。珍珠奶茶好味,茶味奶味都好夠,珍珠QQ。另一杯國寶茶寫係降脂,味道都幾特別~不錯。食左個飽飽既晚餐,food court 人唔算多,所以慢慢傾計,又坐得舒服,所以都幾好!
由於我好耐無食台灣野,朋友又係,我地將不約而同都揀食台灣野
古今早二就係我地揀既餐廳
叫左香酥大雞扒肉躁飯和紅燒牛肉麵
再加9蚊配左小食同半價叫左杯台式飲品
小食,我地叫左個柯仔煎同花枝丸。
花枝丸好味,炸得好好,亦有花枝味
柯仔煎就無咩特別