2023-12-04
壽司部(Tai Kok Tsui)哩幾個月小編工作忙到不得了🥹🥹 好耐無見嘅朋友誠意拳拳邀請我去試吓佢屋企附近嘅人氣平民壽司舖🍣 哩排終於夾到時間 試完果然值得推薦 外賣堂食都得㗎☺️☺️⌖原隻甘海老壽司🦐💰$10色澤粉嫩通透 都幾鮮甜😙⌖赤貝💰$9橙紅色帶光澤 夠新鮮爽口🤨⌖鮮帶子(生)💰$7建議揀珍寶帶子食落口感會更好😉⌖油甘魚🐟💰$13厚切食落淡淡甘甜 大滿足🤩🤩⌖燒鰻魚🐟💰$12蒲燒鰻魚汁鋪面 食落還好~⌖鹽燒左口魚邊🧂🐟💰$11左口魚裙邊經過炙燒將啲油脂逼曬出黎 入口即溶 超肥美😌⌖鹽燒珍寶帶子🧂💰$14帶子肉厚味甜 唔洗鹽燒可能仲正🤔🤔⌖日本大蔥吞拿魚蓉軍艦🐟💰$9吞拿魚蓉超多 不過紫菜就淋左啲🤏⌖三文魚腩底6片 🐟💰$78厚切又肥美 必嗌☺️☺️⌖日本紋甲魷魚4片🦑💰$45刺身爽口彈牙 又幾鮮😋⌖海膽魷魚小食🦑💰$35/份海膽軟綿質感 配魷魚一流 份量好足🤤⌖牛油果三文魚手卷🥑🐟💰$27小編好喜歡嘅搭配 手卷紫菜都脆😛😛⌖ 原格加拿大海膽手卷💰$60原本想試日本海膽 無貨所以轉食哩款 不過都好不錯😎 味道濃郁細緻夠creamy 海膽俾得唔少添 食到入面仲滿瀉😍😍⌖蒲燒鰻魚飯🔥🐟🍚
⌖原隻甘海老壽司🦐
💰$13
厚切食落淡淡甘甜 大滿足🤩🤩
⌖燒鰻魚🐟
💰$12
蒲燒鰻魚汁鋪面 食落還好~
⌖鹽燒左口魚邊🧂🐟
💰$68
配有蟹柳🦀️同埋醃黃蘿蔔 份量都唔少 正常發揮😗😗
☻ 回頭指數:8/ 10
❝ #Amiの九龍覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #大角咀美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #日本料理 #日本壽司刺身海產 #日式居酒屋 #平民壽司舖 #壽司部 #平民日本料理 #加拿大海膽