2021-10-27 355 views
山下無雙見到呢個餐廳名令我諗起Eason嗰首天下無雙😂講返正題,今日去咗呢間餐廳度食午餐。首先叫咗omakase 十貫極上壽司。$168。壽司食材全部由師傅決定。所以個個食嘅都未必一樣。值得一讚嘅係件件壽司都係厚切。而且魚油比例極高。食落去真係忍唔住會大叫一聲「好好食呀」。自己私心推薦海膽壽司。海膽非常鮮甜。而且完全冇腥味。如果有啲朋友,叫呢個omakase擔心有啲食物自己唔食,我話俾你聽完全唔需要擔心呢個煩惱,因為侍應會好貼心咁樣係你叫之前問你有啲咩食物係唔食。芝麻雞翼$38。芝麻雞翼炸得非常香口。而且佢喺炸完之後咬開雞翼入面唔會話炸到乾身。仍然有肉汁保留係雞翼入面。加少少檸檬汁去食。可以話係錦上添花。茶碗蒸$20,雖然佢睇落去只係一碗平平無奇嘅茶碗蒸。但係蛋味香濃,而且做得比較滑身,一放入個口就已經滑咗去喉嚨度,而且價錢亦都唔算貴。加一碗嚟食當獎勵吓自己。最後值得一讚嘅係,侍應反應非常之快,無論係喺加水方面,定還是有食客舉手點餐嘅時候。佢都唔會要你等。另外餐廳衛生亦都非常之好。眼見每一台食客走咗之後,侍應會即刻用消毒酒精消毒每一張枱。以今時今日呢個價錢,呢個服務態度,可以話性價比非
山下無雙

見到呢個餐廳名令我諗起Eason嗰首天下無雙😂

最後值得一讚嘅係,侍應反應非常之快,無論係喺加水方面,定還是有食客舉手點餐嘅時候。佢都唔會要你等。另外餐廳衛生亦都非常之好。眼見每一台食客走咗之後,侍應會即刻用消毒酒精消毒每一張枱。以今時今日呢個價錢,呢個服務態度,可以話性價比非常之高。推薦程度爆燈。