2018-04-16 1040 views
係赤柱工作,食午飯對我地來講真係傷腦筋。近大街就係遊客區,要行到赤柱市集內街後巷先有選擇,上次個間有好味的麻辣牛腩都停業裝修,好在~發現另一間前身係有三層到現有轉了地鋪的赤柱中泰美食 餐廳,去過二,三次。午餐日日不同,不喜歡的話可叫其他⋯⋯整體坐位舒服,服務可以,食物不錯。我較喜歡豬手同特別一點的紅汁牛腩撈拉麵。前都醬汁夠濃,而且係去了骨的豬手,本身豬手都好多汁又入味~又不會太咸再配飯食真係可食多碗。到紅汁牛腩撈拉麵~牛腩大大件,入味又有咬口而不太癡牙,麵都煮得剛剛好配紅汁好醒胃,麵的份量如果多一點就滿分💯了,另外試過餐牌的沙羗雞~咸了點而且有點肥。會再來試其他午市特色飯類白加油
係赤柱工作,食午飯對我地來講真係傷腦筋
再配飯食真係可食多碗
。到紅汁牛腩撈拉麵~牛腩大大件,入味又有咬口
而不太癡牙,麵都煮得剛剛好
。會再來試其他午市特色飯類白
加油
沙羗雞
豬手飯
紅汁牛腩撈拉麵
2018-04-10
$55 (Lunch)
豬手飯
紅汁牛腩撈拉麵