2022-04-01 18 views
今日去開黃金商場,諗住行吓附近,韓國見到有間越南餐廳,因為這個舖位之前係茶餐廳,見佢而家轉咗手做越南餐,便試試。店舖內擺放精緻,有越南茶葉及咖啡賣。正宗越南茶,當你進入餐廳食嘢,店員會為你送上一杯越南茶,非常好飲。滿有越南的風味。店舖所有人都是越南人。包括員工及老闆娘。老闆娘來了香港多年,積極拼搏, 佢十多年前做美甲店,現在又再做越南餐館。他所做的春卷,全部都是人手製作。還有招牌生牛肉湯河,只是$49,性價比好高。平時食開招牌越南糖糖都要70至80元正。店員同我講他所有湯底都是每日新鮮豬骨煲出來。即使外賣返到屋企,都好好食。紙米卷的材料新鮮,值得推介👍感覺上係一間平民性價比高的越南餐館。

即使外賣返到屋企,都好好食。

紙米卷的材料新鮮,值得推介👍
感覺上係一間平民性價比高的越南餐館。
2022-04-01
Waiting Time
15 Minutes (TakeAway)
$80 (Dinner)
  • 生牛肉湯河