2022-10-05 50 views
《 #62飲飲食食 》 💁🏻‍♀️ 最近尖沙咀新開左間美食坊,叫Granvilla Food Square,環境好新淨✨,磚牆配上波衫做裝飾,簡簡單單感覺好舒服,搵個位坐低就會有人比menu,今次揀左食泰國野🇹🇭,落左單就會有送餐黎,唔需要好似一般foodcourt咁自己排隊買自己拎► 青木瓜沙律 $55好多青木瓜絲,雖然見到啲辣椒🌶️伴碟,但係食落唔辣,青木瓜絲爽脆,健康零負擔💖► 肉碎生菜包(配蒜蓉包)$68肉碎炒得好有鑊氣,泰式香料豐富,好惹味🤪,生菜🥬新鮮得黎份量好夠,一棵生菜比哂😆唔怕食到尾要淨食肉碎,蒜蓉包的蒜蓉味好濃郁。► 冬蔭功金邊粉 $55有三隻蝦,已經剝左殼,岩哂我呢啲懶惰又怕麻煩的人,湯底唔辣酸味較突出,好開胃,怕辣的朋友都食得,大大碗好飽肚好滿足。畫〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 4.3/5 平民價錢,仲要唔洗加一,相當抵食。

► 青木瓜沙律 $55

► 肉碎生菜包(配蒜蓉包)$68

► 冬蔭功金邊粉 $55

畫〠總結 ▁ ▂ ▃ ☻ 4.3/5
平民價錢,仲要唔洗加一,相當抵食。
  • 肉碎生菜包配蒜蓉包
  • 青木瓜沙律