2021-01-02
金祥排骨菜膽排骨麵價錢💲: $40好味程度😋: 3.8/5服務🍴: 4.2/5 (人情味)環境🗾: 3.3/5性價比🥢: 4.8/5回頭率😚: 3.8/5 (去開可以一試)-新一年一如既往介紹平民美食🥰呢間就係有hku名物的金祥排骨麵🥳 佢地真係好多人食,一至五午飯市間都要排隊,因為間鋪唔大,絕對係小店!-我就叫左碗菜膽排骨麵。排骨正常size,大楖有6條到。不過成塊都比較瘦,所以食落有小小乾,冇油脂感🧐 粉漿厚薄正常,都炸得酥脆既。咬落的排骨有小小薑汁酒味,抵讚😚 口感係咬得開係淋既,但就乾左啲🤫-菜膽係三舊白菜仔,煮得超軟超甜😆 麵係幼身上海麵,唔會太軟,都ok。最好食係面頭有啲炸蒜,所以成碗勁香😌 以$40到來講係港島區食個晏,真係幾抵。但唔係超超超好食,過去來食下就無妨啦😬 如果住hall就一定會成日食haha
菜膽排骨麵
價錢💲: $40
好味程度😋: 3.8/5
服務🍴: 4.2/5 (人情味)
環境🗾: 3.3/5
性價比🥢: 4.8/5
回頭率😚: 3.8/5 (去開可以一試)