2022-05-01 28 views
九龍城出名多泰國嘢食,有次行開去果頭晏晝食飯想食吓泰國嘢,見到原來泰象館開咗間茶餐廳,有啲泰國嘢食,又有啲港式茶餐廳嘢食,見價錢好平,幾廿蚊一個餐連嘢飲,一於去平食泰國嘢。炸蝦餅拼雞卷 $28先嚟個小食,雞卷味道幾好😋出面薄薄香脆腐皮包住香軟雞肉,一口一粒👍🏻。炸蝦餅係球狀,咬開嘅蝦肉略為散,蝦膠如果再打耐啲爽口啲會更好食,但係呢個價錢都收貨😌。泰式黃咖喱雞飯 $45泰國咖喱餸飯冇得輸,少少辣好惹味,其實我淨係撈汁都食到成碟飯🙈當然佢個咖喱都有唔少料,雞肉味道正常,仲有薯仔、洋蔥同埋三色椒。蒜蓉包 $24咖喱汁實在好好味,所以我哋特登叫多個蒜蓉包嚟點汁食😋蒜蓉包用上法包,搽上香草蒜蓉牛油,焗得金黃香脆,再點咖喱汁,邪惡好食👍🏻海南雞飯 $50呢度嘅油飯色水好靚,黃薑味濃郁,唔會好油膩👍🏻雞就普普通通,肉質正常,不過點上佢嗰碟泰式醬汁,即刻加分不少。

炸蝦餅拼雞卷 $28

泰式黃咖喱雞飯 $45