2022-09-11
如果唔係住大美督嘅朋友仔推介,我一定會錯過咗呢間隱世嘅平民西餐廳!唔講唔知,廚師以前係一間五星級酒店做㗎,所以由開胃餐餐前小點開始,每一樣嘅菜式都冇令我失望。前菜係巴馬火腿,配上酸酸地嘅醬汁夠曬開胃,提籃擺盆好靚啊!自家製蒜蓉包嘅蒜蓉牛油非常香,介紹大家另外兩種食法,沾上creamy黑松露菌湯或者配上鵝肝咁食,不知不覺就食晒成盤麵包好推介大家試煎鵝肝,醬汁係少見嘅焦糖無花果同埋砵酒調配,鵝肝表面香脆入口即溶意粉方面叫咗墨汁八爪魚意粉同埋海鮮蕃茄闊條麵,最驚喜係墨汁唔係平時餐廳食到嘅味道咁普通,加上芝士、白酒等等嘅調味,形成好有層次嘅味道,八爪魚份量多又大塊食落口感好豐富闊條麵口感彈牙,唔止有超多海鮮,包括蝦、帶子、銀鱈魚,仲有翠玉瓜做配菜,好抵食小店價錢唔貴,用料上乘,調味獨特,睇得出廚師對食物味道同埋質素嘅追求!而且店員服務周到,我哋非常滿意依一餐晚餐
前菜係巴馬火腿,配上酸酸地嘅醬汁夠曬開胃,提籃擺盆好靚啊!