2022-04-09 1675 views
油麻地素食唔算好多 而咁岩依間係值得一試再試既素食店 岩哂素食人心水回頭率極高 位置上好方便 就係正地鐵站隔離 加上接近住宅 所以都好多客食物方面 主打係平民食品 價錢都相當抵。 除左小炒之外 都提供套餐 價錢都係$30-35 絕對係抵 。 其他既小食 好似酸齋 、芋頭魚等 都係$12-15 抵到爛今次叫左「蓮藕生根咕嚕肉飯」 ($30) 如果加埋湯既話$35。 份量方面岩岩好 如果大食既人可以加多啲小食。 咕嚕肉係素黎 但食落去口感好似肉 唔會令人覺得好寡。 蓮藕煮得岩岩好 唔會太硬 同埋一啲都唔粉 同埋加左啲蕃茄落去 酸酸地幾開胃。 生根味道唔錯。 上次光顧嗰陣 都試過啲小食。 個人極推薦芋頭魚 。 一份3件 但唔會好細舊。 味道同老字號齋店拍得住 岩哂啲想過下口癮又怕太飽既人
回頭率極高
位置上好方便 就係正地鐵站隔離 加上接近住宅 所以都好多客

同埋加左啲蕃茄落去 酸酸地幾開胃。 生根味道唔錯。
蓮藕生根咕嚕肉飯

TakeAway