2024-12-04
自從公司搬咗去荒島,每到食飯時間都幾頭痕😅 唯有聽取四方意見,周圍試吓新嘢😉 呢日見有啲時間,就行遠少少去搵食,嚟到 #九龍東 嘅另一個角#鋸扒 🍽️ 其實「Me Time Cafe」早前我哋都試過approach過佢,不過眼見人山人海嘅景象,唯有退而求其次去咗食 #米線🤣 難得呢日食飯時間仲有位,一於試吓佢☺️餐廳以電子形式落單,餐牌上主要以 #扒餐 居多,基本嘅豬牛魚樣樣有齊🤩 而最吸引我嘅,當然係佢哋其中一個主打 #生酮餐,咁我就可以盡量享受食物之餘、唔使左棟右揀浪費食物😉 先上枱嘅係一碗黃色嘅湯,雖然食唔出係咩口味,不過當濕吓個口都無妨😅 主食係一件五成熟嘅 #牛扒,配上 #沙律菜 同 #炒蛋 🐣 沙律菜配上酸酸地嘅醬汁一齊食都幾開胃,不過份炒蛋就老咗啲,口感麻麻😅 至於件牛扒肉質都算鮮嫩,切開嚟仲係粉紅色嘅,雖然唔算得係啲咩高質牛扒,不過總算對得住$78呢個價錢🤭呢日雖然係座無虛客,但係員工嘅表現都係保持友善,又唔會食到一半已經催人埋單🩷 難怪佢哋咁多捧場客啦😚📍 @Me Time Cafe (九龍灣)宏開道8號其士商業中心1樓A號舖