2018-06-28 222 views
話說尼到雨季真係唔鐘意出門口,今日落完雨就興起,出去行左一圈.又心郁郁想飲奶茶,於是去左茶記,係牛頭角出站行一段路仔就到。話說果頭開左好多大大間既茶餐廳,但係龍門冰室唔算大,入面十枱左右啦,但係都係滿座既。多人既時候要搭枱。但坐得舒服既,多人,大既地方反而有種壓迫感。近住世界盃既日子,尼呢到食番餐都幾開心,上面有好多關於足球既小擺設,有碧咸既大大人像兩幅。望左望厚到有十幾版既menu,真係會有選擇困鞋症,因為款款睇落都好吸引。另外,晚餐既價錢呢講,呢到真係好平,平野好似炒粉面,咖哩飯等先40 靚蚊,貴都係60 幾蚊,仲要有配野飲。食物質素都唔差架!叫左個雜扒薯菜餐同埋個珍珠吉列豬扒香腸飯,薯菜餐有跟碗湯。先尼左碗白湯,正常餐廳會用金寶罐頭開稀,但係呢個好特別,陣味有d唔同,飲落雞湯既味比較重,係好飲既個奶茶有d水,個人鐘龍飲濃茶奶既分量。等等等等,因為佢地真係好忙啊,過左良久先尼到,但一d都冇失望,連塊豬扒都係即叫即炸,冇過貪快整定,好好味啊,個咖哩汁同平時食開既有d唔一樣,我諗簡其他醬汁會好味d. 純綷係自己有吉列豬一定要配咖哩既執著,其實燒汁啊,芝士汁又特別,又好味。係脆卜卜,入面

叫左個雜扒薯菜餐同埋個珍珠吉列豬扒香腸飯,薯菜餐有跟碗湯。

個奶茶有d水,個人鐘龍飲濃茶奶既分量。

珍珠飯鐵板燒吉列豬腸仔餐

係脆卜卜,入面多肉汁既豬扒啊🤤

重口味到極點,我同個fd兩個都係食肉獸,個雜扒餐有塊牛扒啦,腸兩條啦,炸帶子兩夠啦,雞扒啦加薯菜,個黑椒醬係辣辣地幾好味。個扒其實都唔錯,幾嫩,又有小小炭香味,但係牛扒既鮮味冇乜,炸帶子都好好味,好豐富既雜扒薯菜餐啊,食完超級濟。兩個大肚婆一齊行去觀塘消化下先番去。
鐵板燒雜扒餐

日常喜歡出去食,食下便野,龍門冰室係唔錯架,但係要早少少到,唔係既話要等位同等菜到。
珍珠飯鐵板燒吉列豬腸仔餐
鐵板燒雜扒餐