2022-06-13 322 views
忙咗成個星期週末突然好想吃肉,難得早放工,試吓區內成日排長龍的熱石燒!真心平靚正🐮最低百元不到己有交易。餐廳係半自助式,先在售賣機點餐再入座。自助區無限添的海苔白飯、椰菜沙律仲有牛肉湯!個燉牛肉湯超有誠意,足料香濃,係我食過咁多間熱石燒最正的!椰菜沙律亦有芝麻醬和日式洋蔥沙律醬,我比較鍾意洋蔥沙律醬,酸酸地清新開胃。不需數分鐘,店員遞上熱辣辣的熱石牛扒,我喜歡他用廚房紙蓋上,避免比啲油彈親。慢煎兩分鐘,再厚切一塊,入面仲係紅色鮮嫩嫩,快灸兩面數10秒,剛好的五成熟🐮🐮🐮牛柳想減肥嘅我特登揀牛柳,肉瘦同油花比較少,雖然油脂少,但都肉質軟腍,肉汁亦豐富!醮些秘製燒肉汁超惹味🐮澳洲牛仔肉眼肉眼扒明顯脂肪分布比較平均,聞到滲在熱石上的油脂,已經充滿食欲!牛味較濃郁,加點海鹽和黑椒調味,超好餸飯

🐮牛柳

🐮澳洲牛仔肉眼