2017-02-25 142 views
你以為龍蝦剩係出玩係高檔地方就錯啦!今日朋友介紹我去一間位於油麻地嘅村爺爺車仔麵就有別於傳統車仔麵!聽聞師傅會將大大隻龍蝦放上車仔麵,我就來試下係味咁勁。店位唔算大,有5張檯容納到17 18個客人。周圍貼滿左老闆同明星食客嘅相,認真勵害!餐牌分A B C 3個餐,老闆好細心同我地介紹有咩好食。套餐A $88半隻龍蝦 自選三餸 時菜,龍蝦湯底用秘方淆足22小時,湯底有濃郁嘅龍蝦味,真材實料。伊麵滿滿一碗,麵底索曬龍蝦湯味,好好食!時菜有五款揀,我揀左娃娃菜。菜煮得好淋,加埋腩汁係意料之外嘅配撘。以為送嘅會好hea,但其實好足料。自選餸蘿蔔,有3舊,舊舊入口即溶,用腩汁煮足幾個鐘,唔錯👌🏻👌🏻牛筋,唔講唔知以為係花膠😂睇落似花膠,食落更加似!又係好淋,腩汁味,膠質豐富。鹵水汁雞翼,有2隻,鹵水汁鹵得入味,雞肉有小小老,但味道一流!食到最後老闆會比個鉗你夾龍蝦鉗,真係服務一流。
套餐A $88
自選餸
蘿蔔,有3舊,舊舊入口即溶,用腩汁煮足幾個鐘,唔錯👌🏻👌🏻
食到最後老闆會比個鉗你夾龍蝦鉗,真係服務一流。
2017-02-25
Type of Meal