2022-04-09 1633 views
今日去咗油塘做嘢,之前睇到有Foodie推介呢一間熟食檔,專登行咗過嚟🌊海旁試吓。好老實講,環境真係唔算特別好,係一間非常之草根平民嘅餐廳👨‍🍳,咁得來食嘅都係藍領打工仔👕,但我反而覺得有風味。😳我今次嗌咗龍蝦🦞拼蔥油雞飯🍗($55),真係超抵食,不過來之前我10:00已經打咗電話📞去預約,去到嘅時候已經賣晒!$55就梗係唔會比成隻龍蝦你啦,但半隻龍蝦都有成隻手板👋咁大,而且肉質非常之爽,完全唔係雪藏貨,龍蝦亦都有好香嘅味道,二餐廳選擇左用蒜蓉蒸,口臭得來份外好食!😎😎😎至於蔥油雞亦都好正,🐣雞肉非常之鮮嫩,唔會好嚡口,而且雞有雞味,加埋啲蔥油🛢非常之下飯。佢呢度嘅飯🍚就任裝嘅,但食得晒先好囉,費事嘥嘢呀嘛。🫃🫃🫃——————為食分界線——————📍 潘記飯檔 (油塘)油塘東源街10號東源街熟食市場推介指數 🤰🤰🤰(3/5)好味指數 🤰🤰🤰(3/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰(1/5)人均消費: $60#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #油塘 #東源街熟食市場 #潘記 #雙餸飯 #龍蝦 #蔥油雞 #抵食 #蒜蓉 #白飯 #海鮮

佢呢度嘅飯🍚就任裝嘅,但食得晒先好囉,費事嘥嘢呀嘛。🫃🫃🫃

——————為食分界線——————
📍 潘記飯檔 (油塘)
油塘東源街10號東源街熟食市場

推介指數 🤰🤰🤰(3/5)
好味指數 🤰🤰🤰(3/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰(1/5)
人均消費: $60
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #油塘 #東源街熟食市場 #潘記 #雙餸飯 #龍蝦 #蔥油雞 #抵食 #蒜蓉 #白飯 #海鮮 #自助餐