2018-12-23 1132 views
今個聖誕想同另一半食豪d?食omakase又太貴?唔緊要等小編介紹呢間平民omakase,最平400蚊有找,Lunch去仲有8折添!小編同友人叫左兩個丼飯同一個小食,分別係夢之丼、一番拖羅丼同黑松露玉子燒。首先上既係黑松露玉子燒。黑松露玉子燒一客四件,玉子卷住黑松露,一啖咬落去暖笠笠,濃郁既黑松露配搭本身味道唔重既玉子,一d都唔會覺得膩,仲好開胃,係唔錯既前菜。食完前菜,丼飯好快就到。作為同店名一樣既招牌菜,夢之丼當然唔簡單,但夢之丼價錢並唔係丼飯中最貴,只係$298姐。店員提醒有個橙醋,可以先食左橙,剩返既醋就用黎食帆立貝。夢之丼既帆立貝上面卷左昆布,帶少酸同咸味,再加埋橙醋,小編真係未食過咁好味既帆立貝!夢之丼真係落足料,除左帆立貝仲有廣島蠔同北海道馬糞海膽。三文魚子同海膽送飯真係一流,仲有牡丹蝦同拖羅蓉,小編覺得好滿足🤤另一個丼飯一番拖羅丼顧名思義就係拖羅送飯,但千祈唔好覺得好普通。呢個丼飯包含左大鮪魚腩、中鮪魚腩、碎蔥鮪魚腩、大灸大鮪魚腩、赤身漬同玉子漬。玉子漬撈落拖羅到食,超好食!!!每件拖羅都係肉質鮮嫩,有陣陣天然既油香,唔怪之得會比招牌夢之丼貴,價錢為$338。值得一提係
首先上既係黑松露玉子燒。
食完前菜,丼飯好快就到。
玉子漬撈落拖羅到食,超好食!!!
值得一提係呢到既丼飯唔需要落任何醬料已經好入味,小編好奇之下問左店員,原來呢個既丼飯都加入赤醋,所以本身就咁配搭海鮮一齊食已經好好味,唔需要加料。
所以小編真心推介呢間平民版omakase,如果想真係食omakase呢到都有,價錢係600-1000不等。聖誕諗唔到帶另一半食乜,夢之丼將會係唔錯既選擇!
2018-12-18
$350 (Dinner)