2017-06-26 126 views
宜家嘅生活對於我嚟講可以講喺最好嘅~工作喺我自己鐘意嘅,每個月嘅人工都算滿意,最緊要嘅係想食乜都可以滿足到自己,咁樣嘅生活先係人生!行到北角附近見到呢間餐廳,一時興起想食北方菜,於是就入咗去 可能時間尚早,店入面都唔算太多人睇完啲餐牌,呢度真係可以算得上鋪仔細細,但係五臟六腑全部齊全,菜式一應俱全,多到都唔知揀乜好。睇咗吓個餐牌,唔同嘅鍋就已經有好多種啦,最後揀咗個粉皮魚頭鍋、台式皮蛋豆腐同蒜蓉萵筍魚頭鍋原嚟入邊仲有湯汁,湯嘅味道好濃郁,粉皮同湯浸著食超夠味,再加上魚肉嘅鮮甜,用嚟送飯認真一流!皮蛋豆腐嘅汁好濃,同豆腐一齊食一啲都唔覺得膩,皮蛋味道好濃香,正~~而蒜蓉萵筍就煮得爽口夠火喉蒜蓉濃郁爆香,每口咬落都滋味無窮今餐好滿足

而蒜蓉萵筍就煮得爽口夠火喉
蒜蓉濃郁爆香,每口咬落都滋味無窮

今餐好滿足
2017-06-05