2018-07-16 42 views
荃灣食肆臨立,食物款式多不勝數,不過大部都係集中係市中心,較少人知道原來街市附近,係百悅坊都有好野食。要介紹既就係呢一間以丼飯為主題既日式料理.呢間開係新開既商廈,見到裝潢都好新好寬闊,我地差吾多晚飯時間去都吾算多人,環境算係幾清幽,岩哂去一齊玩手遊,拍拖,傾計.餐廳有幾款主打菜色推介都係以丼飯為主,餐牌嘅食物款式唔多,但係每樣都好吸引。而且價錢非常平民化,真心岩晒想平平地食到高質日本菜嘅朋友.介紹番呢度既野食先,我地今次就2個人食,就一人叫左一個丼飯,再加D小食大家一齊食.我地今次主要叫左1個蟹道樂丼同1個穴矛天丼再加一D小食.野菜天丼定食-原條鰻魚成個碗都放唔哂,同圖片中既一模一樣,口感十分鬆脆可口,咬落啖啖肉,好有鰻魚既鮮味,麵粉吾會好厚身,炸到D粉變成好薄,好似正花咁痴住係D野食上面,炸得岩岩好.黃金蟹丼定食-海膽新鮮美味,唔會有一種苦味,蟹子份量十足,蟹蓋下面原來隱藏左一大陀蟹羔,用黎餸飯一流.點了一份蟹籽芝士厚玉子燒.面層的芝士是有燒過的,所以是有少少火炙味道,而玉子燒真係好厚,食落有流心芝士與蛋,再加埋D蟹籽,口感好豐富.🍴明太子手羽先-隻手羽都炸得幾香脆 ,入面既明太子

我地今次主要叫左1個蟹道樂丼同1個穴矛天丼再加一D小食.

🍴明太子手羽先-隻手羽都炸得幾香脆 ,入面既明太子帶一種微辣既感覺,同有D彈牙既感覺,食落好過引,其他地方未食過.

另外我地仲叫左一D刺身壽司,性價比都好高,食物夠新鮮.配搭埋佢地有芝麻既WASABI加醬油.食落特別香.

順帶一提,佢地既餐係吾跟飲品,但就有包一碗麵豉湯,呢豌好出色,佢入面有好多口卜條,而且有好濃郁既麵豉味,飲落吾會淡而無味,為我呢一餐劃上一個完美既句號.