2021-04-23
今日去睇完醫生,鍵同夜晚個date仲有啲時間,又想飲杯珍珠奶茶又想食吐司,最後行吓行吓就去咗iSquare嘅茶木食個tea先!茶木嘅下午茶menu其實有好多選擇,有小食類,麵類,飯類,當然仲有我好想食嘅吐司啦!咁佢吐司有4個選擇,最後見到草莓磚塊做8周年優惠價$64再有杯嘢飲,就叫咗呢個嚟食啦!(雖然之後諗諗吓個磚塊其實都好大,有成3塊包咁多!)嘢飲就叫咗黑糖珍珠奶茶!先剛剛杯嘢飲,不過不失啦!杯茶得d茶咪冇其他嘅味!由於個磚塊係即整嘅,所以都等咗15分鐘!一嚟到,嘩一聲!原來真係好大份,3塊吐司再加球雪糕,正!咁首先搬走舊雪糕先,入面係切咗一粒粒嘅吐司上面林左啲蜜糖,夾埋d cream同雪糕食,一流!之後一舊接一舊咁我自己一個人食晒成個磚塊,自己都覺得誇張!由於現場有幾枱中女高聲傾計,係咁嘈嘅環境之下,我坐咗45分鐘就走咗,再去買嘢啦!
先剛剛杯嘢飲,不過不失啦!杯茶得d茶咪冇其他嘅味!