2022-06-12 366 views
近排想食西餐行過旺角就搵間平靚正嘅小店幫襯下比起高級嘅打卡環境我更鍾意啲隱世小店一開始個餐湯同餐麭就有驚喜忌廉湯充滿香濃牛奶味配搭酥脆嘅蒜茸牛油法麭 簡直絕配水牛城雞翼 酸酸甜甜帶少少辣 十分開胃芝士焗蠔 有鮮味之餘配搭芝士煙肉嘅香氣 十分滿足脆炸軟殼蟹意大利飯 原隻軟殼蟹放在意大利飯上面已經好有份量 炸得香脆又唔油膩 意大利飯用左龍蝦湯和雜菌去煮 充滿海鮮味之餘又有點清新 食完都唔覺膩德國咸豬手 唔算好大隻 但真正皮脆肉嫩 外皮燒到乳豬般脆 肉質嫩滑多汁 而且感覺充滿骨膠原 配上芥末醬真係完美焦糖燉蛋伴雪糕 焦糖香和蛋香充滿衝擊 燉蛋唔會過甜仍然保留蛋味 加埋雲尼拿雪糕嘅奶香 三種不同嘅香甜在口中交織 完美結束整個晚宴
近排想食西餐
行過旺角就搵間平靚正嘅小店幫襯下