2024-11-07 1118 views
今日同朋友聚會嚟咗呢間老字號食午餐,中餐館其實有好多間,但係呢間一直都係我首選🥳 唔論係食物味道、環境、服務仲有價錢都係一流水平👍🏻我哋得三個人所以點咗四樣菜咋,份量已經好足💛蟹籽燒賣皇:口感紮實嘅肉餡,鮮嫩多汁🤤 食落去超滿足,上面仲擺咗蟹籽點綴,食落仲會喺口入面爆開!皮薄餡足,入口肉餡鮮香濃郁,感覺超級過癮❗紅燒雞絲翅:知呢度出名雞絲翅,所以一定要點!湯底質地好濃稠,而且好鮮甜😋 一碗入面好足料,每一啖都係翅~ 放少少香醋味道更加香濃,好飲🤤蜜汁叉燒腸粉:最鍾意就係一道啦❣️蒸得晶瑩剔透嘅粉腸仲可以望到入面嘅料,叉燒經過調味已經好入味🤤 肥而不膩嘅叉燒同米香味嘅粉腸一齊入口,令我地食得停唔到口😍蒜蓉蝦春卷:金黃色嘅外皮已經炸得好香脆,餡料亦都好豐富~食得出蝦仁係好新鮮嘅,香脆嘅皮同鮮嫩嘅蝦肉好夹‼️記得要趁熱食~🤤

2024-11-01