2018-08-25 136 views
今晚肥雞同朋友去咗灣仔安樂裡嘅一間串燒店 佢個位置好隱秘竟然係一條後巷入面 叫做亝嵐日本燒鳥串燒居酒屋 坦白咁講佢店舖嘅位置係一個比較污糟嘅後巷入面肥雞一開始覺得有啲核突 可能去嘅時間上早肥雞入去嗰陣時候冇乜客人 肥仔買咗三樣串燒分別係煙肉韭菜花雞軟骨同埋雞腎 雞軟骨係用鹽燒好香脆口送酒一流 韭菜花味道亦都好出色 因為有啲肚餓所以嗌咗個松葉蟹肉蟹子飯 呢個就有啲普通啦用少少松葉蟹肉加蟹棒 蟹子就好少就啲生菜撈埋落去個味道普遍偏淡 小食方面嗌咗個無骨糯米釀雞翼 反而呢個炸得幾香口 飲品方面嗌咗個百利甜酒朱古力 肥雞只可以講甜到漏尿 總括嚟講呢一餐肥雞食得好開心
2018-08-25
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)