2022-03-03 107 views
第五波疫情嚴峻,好耐冇出去食好嘢,見屋企附近新開咗間串燒店,梗係要試吓啦。除咗串燒小食,重有飯麵同炒腸粉等嘅主食,可惜今日炒腸粉賣曬~R5 韓式辣醬生炒豬頸肉飯 $55拎嘅時候都覺得好有重量,一打開睇,真係塞到滿滿,相信壯漢都會夠飽炒飯味道辣辣地咁,惹味醒胃;豬頸肉份量大方,食落一啲都唔韌,厚薄適中,重帶幾分焦香,好抵食G2 新疆孜然極厚羊肉串 $30個包裝好抵讚,入面有層錫紙,唔會搞到啲油滴曬出嚟之餘,重可以保溫,值得加分嘅細心位。羊肉真係幾厚身,肥瘦適中,啲肉燒完都重好juicy,一啲都唔臊,孜然味非常香口,好邪惡好好食!見佢會做埋party小食到會,可惜依家疫情唔可以搞party,第日有機會想可以叫佢啲套餐,夠曬方便。

R5 韓式辣醬生炒豬頸肉飯 $55

G2 新疆孜然極厚羊肉串 $30