2022-07-30
相信冇人唔認同薩利亞真係好平😂平平地又有意粉🍝又有pizza🍕又有其他小食,岩晒一家大細去食😂不過食物質素就有啲變幻莫測,間間都唔同😂mikiki呢間都算係維持水準得比較好既一間🙊同埋屬新維修,乾淨企理粟米薄餅(+$6 double cheese🧀) $36唔好睇淨係得粟米好齋,原來加埋啲芝士食味道又幾夾,兩者互相中和,有芝士香之外又食到甜甜既粟米,感覺冇乜熱氣😂而且今次好好彩地個批邊唔太燶,係一個合格既pizza😆邦哥尼意大利粉$32正常發揮,意粉軟硬適中,偏乾身,冇水味,蜆肉好好彩冇沙😂都係果句,30幾蚊仲想要咩質素😂😂芝士薯蓉 $28黎到好熱辣辣,幾香既,不過份量偏少😂唔好睇佢個焗盤咁大碗,佢好有技巧咁岩岩鋪平啲薯蓉😂😂😂厚度都唔知有冇2mm🙊甜品時間🎉意大利布甸$18呢排睇得日本動漫多,好想食雞蛋布甸🍮仲要係呢隻樣🍮難得呢到平平地又有就試下,都唔會expect 太多🙈焦糖醬會偏甜左啲,布甸亦硬左少少,冇乜滑溜既感覺,普普通通啦😂Tiramisu $20呢個反而好食啲,因為有可可粉係面冇咁甜😂不如如果再雪凍啲就好,曾經食過有間雪到似雪糕既質地,幾得意架😂
粟米薄餅(+$6 double cheese🧀) $36
邦哥尼意大利粉$32