2023-03-28
同朋友去食咗一間平靚正嘅正宗泰國野,喺工廠大厦入面嘅,完全唔介意,最緊要好食。去到叫咗碟泰式無骨鳳爪,個味道堅係喺泰國食嗰啲地道野嘅味👍跟住食埋個春卷啦,個脆皮真係唔講得小,出面嗰啲我食過真係好hea,但呢間個脆皮好認真,有層次感,同埋個餡好Juicy,十分認真嘅制作。主餐我叫咗個海南雞飯餐,跟湯嘅。起咗骨嘅雞同埋黃薑飯,中規中矩嘅,不過佢跟嗰個汁就真係令到個雞出曬味到生色不少!最後食埋個甜品,我就唔知咩黎嘅。。。老細送嘅(因為我地同佢個小朋友囡囡玩得好開心就醒咗杯甜品黎),但唔知係叫咩名堂,不過個感覺類似芋圓咁,但好鬼有泰國風味,食到我同朋友又飽又開心,之後埋單係。。。$136!!!痴線。。。平時我去啲茶記食個晚餐都五六十,宜家呢度兩個人埋單食飽飽又好味又有個好得意人見人愛嘅小妹妹一齊玩,都只係計落每人$68,唔強烈推介都唔得啦!!
去到叫咗碟泰式無骨鳳爪,個味道堅係喺泰國食嗰啲地道野嘅味👍