2018-10-26
今日約左好耐無見既同事食飯, 佢介紹佢家附近有間又平質素又唔錯的日本料理餐廳, 於是去試下先。 我地叫左鱈魚干同芝麻手羽, 鱈魚干上枱時仲是暖暖的, 食落口甜甜脆脆, 忍不住不停地食食食, 必點之選! 至於芝麻手羽就炸得鬆鬆脆脆, 肉質嫩滑同多汁。 主食方面我地3個女仔都比較仲意食面, 所以我地點左胡麻中華冷面, 配料有紫菜, 蟹柳, 青瓜, 雞蛋絲, 雞肉同冷面, 非常豐富,而且配料切到大小同冷面差不多, 加埋自家調配過既胡麻汁, 非常惹味醒胃。 最後叫左墨汁蜆肉帶子炒烏冬, 一上枱香氣十足, 有2粒很大的帶子, 烏冬勁彈牙而且十分掛汁, 勁好味! 食到成個咀都黑晒, 不過蜆肉份量就略嫌少左D, 如果可以多返少少蜆肉就更棒了。 雖然位置唔算好就腳, 但勝在質素好又平, 下次可以再來過。
鱈魚干
芝麻手羽
胡麻中華冷面
墨汁蜆肉帶子炒烏冬
雖然位置唔算好就腳, 但勝在質素好又平, 下次可以再來過。