2022-07-24
為食豬仔尋食記🐖喺沙田開咗一間好出名嘅牛扒我同阿俾我聽雯楚都即刻去先啦,佢哋嘅平貼牛扒好似好出名所以試吓啦香草平鐵牛扒 Flat Iron 🥩🌱平鐵牛扒比一般牛扒冇咁肥美,脂肪感冇咁重,但係又唔係柴柴硬個種,食到佢嘅牛香,同多淋,而且兩邊煎香,散發香草味,感覺較輕身,同埋佢較薄身,裏面色水均勻😋😋☺️👍🏼美國390日穀飼prime 級平鐵牛扒🥩🌟(上面嗰塊)呢塊就夠厚身,但都唔會太肥,肉味比較重,同朋友嚟推薦食晒兩款牛扒,因為感覺好唔一樣,但都好味☺️🥳任食薯條🍟🍟🍟🍟🍟好正呀!有任食薯條,仲要係好食嗰種,幼身,香脆,內有薯仔味,每條都有黑松露同埋鹽嘅味道,香氣滿滿,仲有沙律醬同埋茄汁俾你點!🥳🌟每日限定小食—忌廉蟹肉餅🦀🍘每日嘅小食,甜品都唔一樣,所以要留意出面歺餐牌!🌟☺️今次試咗呢個忌廉蟹肉餅,外面好脆,裏面有點太散,但都食到蟹肉嘅味道,不過不失啦😎凍dirty檸檬特飲🍋🍹同一般嘅檸檬茶好唔同,入邊有啲似柚子蜜咁,將啲檸檬蜜放係底,香氣好夠,都幾特別👍🏼港式奶茶🧋正常嘅港式奶茶,不過不失👍🏼————————🐖豬仔總評🐖(Top Blade Steak Lab 沙田)食物方面🍌🍌🍌🍌抵食
香草平鐵牛扒 Flat Iron 🥩🌱
美國390日穀飼prime 級平鐵牛扒🥩🌟
(上面嗰塊)
任食薯條🍟🍟🍟🍟🍟
每日限定小食—忌廉蟹肉餅🦀🍘
凍dirty檸檬特飲🍋🍹
港式奶茶🧋
正常嘅港式奶茶,不過不失👍🏼
————————
🐖豬仔總評🐖
(Top Blade Steak Lab 沙田)
食物方面🍌🍌🍌🍌
抵食方面🍌🍌🍌🍌🍌
環境方面🍌🍌🍌🍌🍌
份量方面🍌🍌🍌🍌
服務方面🍌🍌🍌🍌
🔔Last Words :
其實真係幾抵食,同一般食重油脂嘅牛扒好唔同,平鐵牛扒感覺健康少少,light 小小,美式平民餐廳😋