2021-12-12
💛黄店 · 中肯 · 獨到💛誠實金舌頭👅✅貼地掃街✅日常正餐✅高級餐廳✅麵包甜點✅自助餐情報✅Staycation<平靚正韓燒😏>每逢想食韓燒,炑八韓烤總是我的不二之選~原因很簡單,平靚正!今次見到佢出新menu,就試下佢,還掂都唔會伏,no ideas最好聽店員推薦/試新嘢!🌟聖誕月見和牛奇妙套餐 $698 (7/10)一嚟到叫完嘢食,店員會先上3款前菜,最好嘅地方就係可以任食!雖然話可以任食,但係質素一啲都唔會hea你!我就最鍾意食大豆芽🖤之後就會幫我哋加泡菜爐邊蛋,同埋芝士粟米,又係任添,真係勁抵食,泡菜爐邊蛋係我每一次嘅必添,今次都食咗有四五轉😆😆月見和牛肩肉扒會連月見汁上枱,燒好咗之後切做一片片,再點溫泉蛋,真係極上嘅享受😊點少得仲有一個拼盤呢,拼盤入面有牛舌、牛小排、牛五花、豬肋肉、韓牛前胸肉😍見到已經大滿足😆作為一個牛魔王,我絕對有資格可以評論所有牛肉嘅質素🤪而佢嘅牛肉嘅質素可以講係真係性價比好高!我最鍾意就係牛小排,油脂分布平均,食落去牛味十足,有少少油膩就可以用生菜包住,另外一提,生菜都係可以任添任食㗎!((好唔鍾意有啲舖頭要生菜要加可能$30 $40
💛黄店 · 中肯 · 獨到💛誠實金舌頭👅
✅貼地掃街✅日常正餐✅高級餐廳
✅麵包甜點✅自助餐情報✅Staycation
<平靚正韓燒😏>
🌟聖誕月見和牛奇妙套餐 $698 (7/10)
我最鍾意就係牛小排,油脂分布平均,食落去牛味十足,有少少油膩就可以用生菜包住,另外一提,生菜都係可以任添任食㗎!((好唔鍾意有啲舖頭要生菜要加可能$30 $40😟😟
飲品方面叫咗2杯冰涼梳打襯燒肉食😋😋
🌟薄荷荔枝梳打
🌟柚子檸檬梳打
兩款都好清新,前者個杯就會比較特別,仲有新鮮嘅果肉喺入面,係唔錯嘅選擇。
餐廳成日好full大家記得book定位去😃
📍炑八韓烤(太子店)
太子彌敦道749號歐亞銀行大廈地庫