2020-11-17
幫襯咗紅車厘好耐啦,麵包平得嚟又好味,好抵食。試過佢哋好多種唔同款式嘅麵包,最中意食嘅就系豆腐蛋糕同埋核桃蛋糕,食落去果陣會感覺到蛋糕仲有小小濕潤,唔會似出邊有D餅鋪咁會整得太過乾身。另外,佢哋嘅老婆餅都幾好味,即日整嘅,都有幾多人買,有時要到晏晝先買到。佢哋嘅蛋糕款式好多,好食,個樣又好睇(個人覺得唔會輸連鎖店),價錢又平。唔會似出邊有d鋪頭,價錢平嘅,個樣就唔好睇,又難食;好食嘅,又貴。同埋有d鋪頭蛋糕最少都要一磅先肯賣,紅車厘又唔會咁樣喎,佢哋蛋糕有分半磅同一磅。我哋四個人食,次次都係買半磅,啱啱好,唔驚食唔曬雪櫃無位擺。幾乎年年屋企人過生日都系食佢哋嘅栗子蛋糕,好好味,有好多生果,到宜家都差唔多食左6年。其間有一次想轉下口味就買左佢哋嘅芒果蛋糕,都系好味嘅,芒果好甜,但係因為屋企長輩覺得芒果太甜,之後都系keep住買翻栗子蛋糕。雖然栗子蛋糕嘅生果都系咁多,但系圍邊果層瓜子仁(唔肯定係咩堅果,但系屋企都系叫佢作瓜子仁😆)真系肉眼可見逐年變少。由第一次買果陣,瓜子仁密密麻麻,幾乎睇唔到下面白色層cream,到宜家瓜子仁幾乎少左一般,一望過去就見到層cream(唉~,唔知系咪因為成本
幾乎年年屋企人過生日都系食佢哋嘅栗子蛋糕,好好味,有好多生果,到宜家都差唔多食左6年。其間有一次想轉下口味就買左佢哋嘅芒果蛋糕,都系好味嘅,芒果好甜,但係因為屋企長輩覺得芒果太甜,之後都系keep住買翻栗子蛋糕。雖然栗子蛋糕嘅生果都系咁多,但系圍邊果層瓜子仁(唔肯定係咩堅果,但系屋企都系叫佢作瓜子仁😆)真系肉眼可見逐年變少。由第一次買果陣,瓜子仁密密麻麻,幾乎睇唔到下面白色層cream,到宜家瓜子仁幾乎少左一般,一望過去就見到層cream(唉~,唔知系咪因為成本高左呢?)。都好希望栗子蛋糕嘅瓜子仁能夠多番少少😥,但系林下個價錢,都仲接受到嘅~