2020-10-20 84 views
一兩年前曾經幫襯過舊舖(當時仲係叫慶麵),想不到竟然搬去大舖,仲要係新商場嘅地舖,有點難以置信的感覺。今次重遊舊地,老實說都唔記得味道係點,只係記得唔錯,今日一幫襯,都印證到我當年嘅想法。慶麵質地好彈牙,係以日式拉麵配以上海中式湯頭,令人耳目一新,相當不錯。 茶燻雞正正常常,唔太鐘意醃料味,但煎得幾香嫰;醉雞卷酒味唔濃,頗易入口,凍食開胃爽口,清清淡淡作為前菜最適合。慶麵以QR Code落單,我都幾唔鐘意呢種方式,非常不便, 同埋同樣有出錯(店員拎錯飲品畀我)。建議若果唔係壽司店呢類需要瘋狂落單的店舖,都係採用人手方式比較好。instagram @_kikhk
茶燻雞慶麵

茶燻雞