2022-05-16
呢間Pokka Cafe環境幾好,乾淨光猛💡初時小妹諗住嘆Tea set,但最後被擺在門口位置的紐西蘭鐵板200g牛扒宣傳板吸引🤣 當日職員安排小妹坐卡位,位置舒服,人少少可以嘆住享用😍🐮紐西蘭肉眼牛扒蒜蓉汁上枱絕無欺場,熱辣辣煙霧彌漫🥳 醬汁放鐵板上heat住👍🏻避免overcooked要快手啲開動🙌切開一睇估唔到仍然粉嫩,色澤靚,熟度剛好,有嚼勁,肉質彈性,肉味好濃😋 唔好以為價錢平就hea,配菜有羽衣甘藍🥬粟米🌽洋蔥🧅西冷一路受熱,醬汁調味好,食到明顯蒜蓉香味🤤 網上見人地話有提供圍裙,但小妹今次係冇既😐🍝香草帶子意粉呢份以下午茶黎講都算幾多😆 帶子以細粒為主,但因份量都唔少,所以咬落幾有口感,加上配搭咗香草味,令每啖意粉都食到香草味道🤩Pokka cafe向來都係大眾化穩陣之選,食品花款多,且有很多不同款式甜品、扒、意粉之選👍🏻小妹覺得都會有下次😝
🐮紐西蘭肉眼牛扒蒜蓉汁
🍝香草帶子意粉