2023-01-05
♧ 𝙳𝚛. 𝙲𝚘𝚠以前成日返工經過下徑口村都會見到呢間食牛既專門店,一直都無機會試,終於襯呢排多啲時間放工去左食!雖然佢位置比較想隱蔽,係村屋入面其中一棟既地鋪,但依然無阻佢既人氣,即使係平日都好多人幫襯!🤩佢既鋪面面積唔算大,所以真係要早啲黎呀~♥︎原件黑安格斯西冷飯配溫泉蛋($118)佢地既醬汁都係自己調製,所以極具特色🔥好欣賞呢份黑安格斯西冷既調味恰到好處,煎得岩岩好,既唔會血淋淋又唔會太老。特別鍾意佢配上飯素!!令到個飯既味道更豐富有層次,在加埋流心既溫泉蛋汁仲配搭,實在太正🥰♥︎軟骨餃子($38)一樣係自己調配嘅醬汁,有獨特風格!餃子皮薄得來不失香脆,一咬落去總會有肉汁流出來😜♥︎蒜蓉芫荽炒扁意粉配牛肉($68)平時見到芫荽呢個字我一定唔會叫,但係因為老細極力推薦,而且又係佢哋自家製嘅辣油,所以我都試咗!雖然佢嘅芫荽味,對於我來講都算重,但係因為佢嘅辣油好香,令到成個意粉嘅感覺大大加分,即是我唔鍾意食芫荽都因為個辣油而接受到佢!♥︎黑糖烏龍奶茶一般飲嘅奶茶都係紅茶底,但係呢度就特別啲有烏龍茶底,飲出嚟又真係有少少分別,雖然兩種茶底對於我來講都係好飲,但係又唔開紅茶偶然轉下做烏龍茶有幾
♥︎原件黑安格斯西冷飯配溫泉蛋($118)
♥︎軟骨餃子($38)
♥︎蒜蓉芫荽炒扁意粉配牛肉($68)
♥︎黑糖烏龍奶茶
一般飲嘅奶茶都係紅茶底,但係呢度就特別啲有烏龍茶底,飲出嚟又真係有少少分別,雖然兩種茶底對於我來講都係好飲,但係又唔開紅茶偶然轉下做烏龍茶有幾有新鮮感
♥︎薄荷奶綠
薄荷嘅味道都幾突出,不過由於已經有薄荷味同埋奶綠,所以唔需要太甜杯嘢飲都唔會覺得寡
@drcow2020
💰人均消費:約$100