2021-01-11
深水埗咖啡店開到成巷成市,要突圍而出先可以令客人留下深刻印象,好似呢間以洗滌心靈為主題既咖啡店,相信呢區真係只此一間!店舖門口已經擺滿植物,店內樓底好高,正中央掛了個大月亮,月亮下就係一棵橄欖樹,一踏入舖已經有種平靜,舒服既感覺呢度仲有塔羅牌,水晶,鼠尾華,聖木等淨化心靈空間療法,好讓客人身心從而得到洗滌Espresso Tonic咖啡帶有微微果酸同烤可可既味道,Tonic就帶苦澀微甜既味道,兩者味道好夾,仲要好大杯,真係可以慢慢嘆Cappuccino成杯都好順滑,有啡味之餘仲有奶既香甜肉桂葡萄乾貝果 甜食既bagel,肉桂同提子乾一向都好夾,略嫌個bagel加熱後硬左d三文魚貝果咸食既bagel,味道上唔算好突出,但食晒都幾飽肚無常呢度既signature cake, 一款六層漸變色的黑芝麻芝士蛋糕,味道由淺到濃,層次分明,真係一款好花心機製成既甜品店舖既員工都好親切,全店真係卑我有種好無拘無束,身心舒暢既感覺
Espresso Tonic
Cappuccino
成杯都好順滑,有啡味之餘仲有奶既香甜
肉桂葡萄乾貝果
三文魚貝果
咸食既bagel,味道上唔算好突出,但食晒都幾飽肚
無常