2021-01-13
近排開左好多海南雞飯嘅鋪頭,而且價錢都唔貴,呢日喺旺角返工就揀左其中一間試下,呢間曼谷水門海南雞飯喺通菜街,唔難搵👍🏻而呢棟威達商業大廈都好似有幾間嘢食,👇🏻海南雞就係喺地下嗰層~每日十二點開門,呢日早咗幾分鐘去到,已經有幾個人排緊隊啦😆一入大廈就會見到鋪頭👇🏻呢間餐廳只賣四樣嘢~兩款30蚊飯(海南雞飯、豬手飯),同埋兩款小食(青木瓜沙律、芒果糯米飯)~前菜、主食、甜品都有齊😹😹😹一啲都唔貴👍🏻如果想叫外賣去到即刻攞,可以記低上面個電話落order👆🏻去到再比錢~👆🏻餐廳唔算大👇🏻一眼望晒,不過我呢日黎到,見到啲人都係外賣嘅😹如果自己食嘅話,坐係餐廳都ok架,應該唔太需要等位😹😆今次食佢嘅海南雞飯🐔30蚊黎講,算係幾大份,我就唔係好食得晒,男仔應該啱啱好~雞肉都滑,不過皮就厚咗少少😹油飯幾好,唔太油膩👍🏻而個醬係幾好食,即刻加晒分!😹😹👍🏻好適合想平食嘅朋友~而且味道係幾好架啦~