2010-12-10 8 views
由於爸爸媽咪去飲,所以我自己走去屯門市廣場食晚飯!走上食肆集中嘅 3 樓,搵到呢間 Riso ,唔知個店名同意大利飯 Risotto 有無關? 呢度舖位唔大,反而隔離 Euro go go 範圍大啲。晚餐 : 三十幾 $ 至四十幾 $ 不等!視乎想加飲品 / 甜品?意式烤雞燴意大利飯 ($37 )可選紅米飯或轉意大利飯,意大利米有點似日本米。短短肥肥!但係無日本米咁有光澤!聽意籍朋友講,意大利人煮意大利飯係唔洗米,避免養份流失!唔知係咪懶嘅藉口呢? 混合黃薑粉,顏色鮮明!令賣相更吸引! 食落幾香口,與扁青豆、雞粒、提子乾、香料一齊燴,確實唔錯!份量唔多,足夠女仔食!熱玫瑰花蜜茶 ( +$5 )玫瑰花茶,蜜糖另上。玫瑰花有 11 朵之多,非常慷慨! 完全掩蓋杯面。玫瑰花味十分濃郁!味覺嗅覺視覺三重享受!加上蜜糖,清清甜甜,更添滋味!

由於爸爸媽咪去飲,所以我自己走去屯門市廣場食晚飯!

呢度舖位唔大,反而隔離 Euro go go 範圍大啲。

意式烤雞燴意大利飯 ($37 )
混合黃薑粉,顏色鮮明!令賣相更吸引!

意式烤雞燴意大利飯

熱玫瑰花蜜茶 ( +$5 )
玫瑰花茶,蜜糖另上。玫瑰花有 11 朵之多,非常慷慨!

熱玫瑰花蜜茶

2010-11-27
$42 (Dinner)
意式烤雞燴意大利飯
熱玫瑰花蜜茶